Stavekontrolden
Bidrag
stavekontrol@da.libreoffice.org

Foreningen

Stavekontrolden er et projekt under Foreningen for frit tilgængelige sprogværktøjer. Foreningen blev stiftet i februar 2007 af Esben Aaberg, Jeppe Bundsgaard og Finn Gruwier Larsen som en udløber af fællesskabet omkring den danske udgave af kontorpakken OpenOffice. Baggrunden var en fælles opfattelse af, at den nuværende stavekontrolordbog i den danske OpenOffice-pakke er et svagt punkt, og at et væsentligt løft i kvaliteten er nødvendigt.

De langsigtede ambitioner for foreningen går dog endnu videre end bare stavekontrol. Brugbare stavekontrol-systemer har eksisteret i en årrække. ”State of the art” indenfor datalingvistik er grammatikkontrol, og det område vil vi på længere sigt også gerne begynde at arbejde med.

Esben Aaberg

Leif Lodahl

Kontakt med KU

Nøgle funktioner