Stavekontrolden
Forside
Vejledning
Upload
Oversigt over ord
Behandl ord
Affix-definitioner
Foreningen
Todo
Bidrag
stavekontrol@da.libreoffice.org

Velkommen til Stavekontrolden

Stavekontrolden er en dansk ordbog til stavekontrol. Da Stavekontrolden udgives under tre forskellige populære open source-licenser, kan den distribueres frit med langt de fleste open source-programmer.

 

Stavekontrolden distribueres i dag med den danske udgaver af følgende open source-programmer: kontorpakkerne LibreOffice og OpenOffice.org, webbrowseren Firefox samt e-mail-programmet Thunderbird.

 

Ud over at indgå i de officielle danske standard-distributioner af ovennævnte programmer, er Stavekontrolden formentlig også med i mange Linux-distributioner, som pakker ovennævnte programmer i deres repositorier. Reelt ved vi ikke hvor mange steder vores ordbog havner.

 

Grundstammen i Stavekontroldens ordliste er data, som venligt er stillet til rådighed for projektet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Men der arbejdes løbende på at forbedre ordbogen.

 

Den færdige ordliste udgives under de følgende open source-licenser:

 

Stavekontrolden er helt og aldeles baseret på frivilligt arbejde. Arbejdes koordineres via Foreningen for Frit Tilgængelige Sprogværktøjer, som også er den formelle rettighedshaver og udgiver. Se mere under linket Foreningen.

Interesseret i at deltage?

 

Vi kan altid bruge flere hænder til det løbende arbejde med at forbedre ordbogen. Registrer dig i menupunktet Bidrag, så kontakter Esben Aaberg dig med et brugernavn og kodeord. Så er du klar til at bidrage!

Projektets status

Fremgang
StatusDagUgeMåned
Godkendte185200314716
Indstillede600440-314-715
Tildelt ordklasse26859003
Ubehandlede322400-16
Uplacerbare375000
Afviste46370017

Ordbogen

Stavekontroldens ordbog er udgivet som en udvidelse til LibreOffice 3. Den kan hentes på det officielle LibreOffice-udvidelsesrepositorie:

 

https://extensions.libreoffice.org/extensions/stavekontrolden-danish-dictionary

Seneste udviklingsversion

Hvis du vil have nattens automatisk producerede udgave - med de seneste opdateringer, så hent og installer udvidelsen ved at klikke her.

 


 

 

De to filer vi producerer, er disse:

 

 

Webmaster: Finn Gruwier Larsen
Sidst opdateret: 09-02-2019
Denne sides adresse: www.stavekontrolden.dk/main/top/index.php
SmartSite Publisher